vliegertbcmlogobiljartzaal
Laatste wijziging: 24-06-2024 Deze pagina werd 33 keren bezocht.

Welkom op de website van BC de Vliegert

De Biljartclub
Onze biljartclub is een van de grootste clubs binnen senioren-vereniging De Kersenplukkers In november 2007 werd ons 100e lid ingeschreven. De leeftijden van onze leden variëren van 55 tot boven de 80 jaar jong. De vaardigheden gaan van beginners tot gevorderden. Onder de leden zijn ook meerdere dames. Op 1 januari 1981 is de club opgericht door een groepje enthousiaste biljarters die in het gebouw van “De Oude Kersenplukkers” regelmatig kwamen biljarten.Het stichtingsbestuur bestond toen uit Toon van den Hurk (voorzitter), Jan Lenssen (secretaris) en Harrie van de Mortel(penningmeester)
Competities
Het seizoen van de biljartclub start eind augustus en wordt afgesloten in juni.
De belangrijkste activiteiten bestaan uit:
  • De libre competitie (sept. - april) incl. kampioensmiddag na afsluiting van de competitie.
  • De zomer competitie (april - juli)
  • De woensdagavond competitie bandstoten.
  • Kersttoernooi van 5 middagen (december)
  • Lentetoernooi (voorjaaar)
Voor een goede organisatie is het vanzelfsprekend vereist dat je je tijdig aanmeldt voor de diverse activiteiten. Competities en toernooien worden voorbereid en begeleid door een deskundige WedstrijdLeiding.(Zie ook : Organisatie )
Biljartlessen
2 maal per jaar wordt er een serie van 10 biljartlessen georganiseerd voor een bescheiden tarief, bedoeld voor beginners en gevorderden.
Informatievoorziening clubleden
De leden worden geïnformeerd via deze website, het Nieuwsbulletin, het publikatiebord in de biljartzaal en, bij belangrijke momenten, via Email.
Contributie
De contributie voor het hele jaar wordt in de maand januari d.m.v. automatische incasso door de penningmeester van De Kersenplukkers geïnd. Nadat de contributie vele jaren niet was veranderd, is deze ingaande 2025 € 20,— geworden;het bankrekeningnummer van de biljartclub is: NL66 RABO 0148 1086 52 en staat op naam van de penningmeester van de BC (H.J.M. Groenemans). Hiervoor kan men aan alle competities en toernooien deelnemen. Voor een meerprijs kan men meedoen aan de stadscompetitie. Ook krijgt men de beschikking over een opbergkastje voor zijn biljartkeu.
Stadscompetitie
De leden van “Biljartclub de Vliegert” kunnen ook deelnemen aan de regionale kampioenschappen van de Stadscompetitie kring Helmond. Verder kun je op persoonlijke titel deelnemen aan de “Persoonlijke Kampioenschappen” van de kring (de zogenaamde P.K.`s).Voor meer informatie kijk op de website van de Stadscompetitie!
Toernooien
In de zomerperiode hebben meestal enkele uitwisselingstoernooien met Mierlo-Hout, Someren en/of Geldrop.Verder nemen we deel aan de zgn. “Nederlaagtoernooien” met teams van 6 to 9 personen. Informatie hierover vindt u hier.
Vrij Biljarten
Indien er geen georganiseerde activiteiten van de club plaats vinden, kunnen alle leden van seniorenvereniging “De Kersenplukkers” vrij biljarten van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 11.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Ook op woensdag- en donderdagavond is de biljartzaal open van 19.30 tot 23.00 uur. (In de zomerperiode 's ochtends en 's avonds gesloten.)
Informatie of lid worden?
Daarvoor kun je terecht bij de voorzitter of secretaris van onze club. (Zie hier.) Voorwaarde is dat je lid bent van de seniorenvereniging “De Kersenplukkers”.
Inschrijfformulieren

Veel biljartplezier,
Het bestuur van "BC de Vliegert"

Opmerkingen/suggesties over de inhoud van deze pagina graag doorgeven aan Bert Willems, secretaris BC de Vliegert.